S DRUGE STRANE KAMERE – I SVIJESTI: Rečeno mi je da sam “Božije dijete”

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Nisam osvetoljubiv. Kad mi neko naudi, povrijedi me, ja patim u sebi, svetiti se jednostavno ne znam. Ali “ruka pravde” postoji. Sjećam se jednog čovjeka koji mi je godinama krao bakšiš po svirkama, teško je nastradao u ratu. Pa drugog koji mi se rugao, govorio mi da sam invalid zbog atrofije lijeve potkoljenice. Prva granata u ratu mu je otkinula lijevu nogu do koljena. Potom jedna radna kolegica koja mi je redovno zabijala nož u leđa, pet spontanih pobačaja je imala…

Ime i lik Zaima Poturića, u našoj zemlji je brend. Voditelj je svih važnijih muzičko-zabavnih manifestacija, ali i potpisnik mnogobrojnih muzičkih hitova. Iza njega je dugogodišnja novinarska karijera, a radno iskustvo ga je “provelo” kroz skoro svaki elektronski medij u našoj zemlji.

Novinar, urednik, voditelj, vrsni tekstopisac i muzičar, danas je u trećem braku sa Majom, unukom Zaima Imamovića, po kojem su, kako s ponosom ističe, i njemu dali ime.

Ipak, u svom prvom razgovoru za naš magazin Zaim je odlučio govoriti o stvarima koje su javnosti nepoznate, neobičnim dešavanjima koja su obilježila njegov život, te čudesnim sposobnostima kojih je svjestan od djetinjstva.

Miljenik Svevišnjeg

Sjećam se, krenuo sam u peti razred osnovne škole kada sam znatno počeo popuštati u učenju. Malo zbog puberteta, više zbog oca alkoholičara koji me tukao i kad je bilo potrebe i kad nije. U tom periodu sam molio Boga da nestanem sa ovog svijeta, pa, kako kaže stara izreka: “Pazi šta želiš, moglo bi se i ostvariti”, desi se to da se razbolim. Bio sam punih šest mjeseci potpuno nepokretan, a onda sam po kojekakvim klinikama proveo pune dvije godine. U tom periodu, rahmetli majka je obilazila hodže i vračare, nema kud nije išla. Ne sjećam se imena hodže koji joj je rekao:

– Ustat će on i bez zapisa i hamajlija iz postelje, sto posto. On je “Božije dijete”, odabran od Boga.

Tako je i bilo. Ozdravio sam i potom se na milion primjera uvjerio da ima “Neko” ko brine o meni i rješava sve ono što sam ne umijem. Naime, ja nisam osvetoljubiv čovjek, kad mi neko naudi, povrijedi me, ja patim u sebi, ali svetiti se jednostavno ne znam. Ali “ruka pravde” postoji. Sjećam se jednog čovjeka koji mi je godinama krao bakšiš po svirkama, teško je nastradao u ratu. Pa drugog koji mi se rugao, govorio mi da sam invalid zbog atrofije lijeve potkoljenice. Prva granata u ratu mu je otkinula lijevu nogu do koljena. Potom jedna radna kolegica koja mi je redovno zabijala nož u leđa, pet spontanih pobačaja je imala. Druga jedna, koja je minirala moje poslovne projekte, dobila je otkaz. Primjera je jako puno, i meni je žao tih tragičnih ljudskih sudbina, zaista jeste, ja ne umijem mrziti ljude, ali vjerujem da svako zasluži sve što dobije. A život je pokazao da se meni ne valja zamjerati.

Snovi u koloru

Iako je naučno dokazano da većina ljudi ne pamti svoje snove, te da je skoro nemoguće sanjati u boji, Zaim je i u tom slučaju izuzetak.

– Redovno sve snove zapamtim, imam jake i upečatljive snove i sve i jedan je full kolor. Baš nedavno sanjam kako mi nešto napada ruku, u snu osjetim bol, ruka me peče i sva je crvena kao da su je komarci izujedali. Probudim se, kad vidim, zasp’o na crvenoj loptici punoj plastičnih bodlji, koju koristim za vježbanje i razbijanje ukočenih mišića.

Najteži trenutak u njegovom životu bila je majčina smrt. U tim trenucima poželio je da oduzme sebi život.

Kad mi je mati umrla, a bilo je to prije 11 godina, mislio sam da ću to podnijeti “muški”. Ali nisam. Sve se u meni slomilo. Bio sam na rubu nervnog sloma. Ne znam šta me zadržalo da ne skočim sa 10. sprata. Jednostavno sam “puk’o”. Sve u mom životu lijepo, od majke je bilo. Sjećam se kad sam se prvi put razveo, cijela me se rodbina odrekla. Ja pobjeg’o od svih u neki stančić, kad kuca neko na vrata. Ja otvorim, kad moja majka. Pronašla me. Njene riječi tada su bile nešto najljepše što sam ikad u životu čuo:

– Nije me briga s kim si, samo neka ti je dobro i neka si sretan!

Tada sam počeo kontaktirati neke vidovnjake, da vidim šta se to sa mnom dešava. Sjećam se da sam i onog Duvančića kontaktirao. Bio sam zaista u velikoj konfuziji, ne znam ni kako sam isplivao iz tog životnog brodoloma.

Svako jutro popričam sam sa sobom

Trudim se da budem fin, fer i korektan prema svima. Analiziram svoje postupke svakodnevno. Izjutra kad ustanem, stanem pred ogledalo, i dok posmatram u svoj odraz, projekciju ogledala – razgovaram sa sobom. Nema kod mene brzopletosti, ni u radu ni u govoru.

Nisam agresivan ali..

Alergičan sam na nepravdu, i to više onu koja se drugima čini. Za sebe nikad ne bih potezao veze i reagirao, ali kad se na mojim očima nekome zulum čini, u stanju sam svašta da uradim.

Divljak  

Idealan odmor za mene je pored vode, nije bitno da li je to rijeka, jezero, more… Još bolje izlet na planinu, u šumu, pa k’o divljak da lutam neprohodnim stazama. Ni najobičniji šumski proplanak ne bih zamijenio nekim mondenim ljetovalištem.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €