VELIKI NUMEROLOŠKI HOROSKOP ZA MART / OŽUJAK

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mart / Ožujak predstavlja posljednji mjesec u jednoj astrološkoj i numerološkoj godini. Prema struji astrologije i numerologije, koju zastupam, Nova Godina počinje od proljeća, ulaskom Sunca u 1. znak zodijaka, a to je znak Ovna.

Sunce je izvor života i svih procesa u našoj Galaksiji.

OPĆA PROGNOZA ZA 3. MJESEC
Iz navedenog razloga opća prognoza za 3. mjesec će se obaviti na nešto drugačiji način, nego obično. Umjesto standardne podijele na 3 dekade, podijela ide na 2 perioda – 1. period, koji traje od 01. do 20.03. i 2. period, koji traje od prvog dana proljeća, točnije od 21. do 31.03.2019.

PRVI PERIOD – OD 01. DO 20.03.2019.
Ovih posljednjih 20 dana zime, nalazit će se pod dominantnim utjecajem energije broja 4. Četvorkom primarno vlada Sunce, koje će se nalaziti u znaku Ribe, a sekundarno Saturn, koji već uveliko tranzitira znakom Jarca. Sunce u Ribama je osrednje postavljeno, dok je Saturn u Jarcu na mjestu svoga sjedišta. Ako bismo gledali koja će od ovih dviju planeta jače djelovati, to je Sunce, zato što će se u znaku Ribe, u kojem se nalazi biti i Merkur. Znak Ribe je Jupiterov znak, a pored toga, imamo i samog Jupitera u svom 1. sjedištu, u znaku Strijelca. Također, pokazatelj jačeg upliva Sunca je i taj što će se 01.03. dogoditi Mladi Mjesec u znaku Ribe. Ovaj, jači utjecaj Sunca svakako je pozitivan pokazatelj. Ali, nikako ne trebamo smetnuti s uma i dvije vrlo teške astrološke postavke, a to su:
1) Trostruko oštećeni Merkur, time što je u znaku Ribe, gdje je u izgonu i padu, kao i time što je retrogradan
2) Mars u znaku Bika, gdje mu je mjesto izgnanstva.

Energija će biti vrlo izražena. Samo je pitanje, kako ćete s njome? Uglavnom ćete biti skloni neracionalnom rasipanju energije na gluposti, umjesto na ono što vam je značajno za život ili još više, umjesto da se dobro odmorite. Postoje periodi u životu, kada se doista treba maksimalno aktivirati na jednom ili više životnih područja, ali na drugoj strani, postoje i oni periodi kada se treba spustiti lopta, polako i opušteno djelovati u smjeru prijašnjih akcija, bez grča, panike i stresa, i dobro se odmoriti. Upravo, ovaj period od 01. do 20.03. je jedan takav period.

Na osobnom planu…
Na osobnom planu, vrlo lako možete biti skloni pojačanim brigama i strahovima. I upravo je sad pravo vrijeme da se suočite s njima. Čemu briga, čemu strah? Zapitajte se – Što mi donosi briga i strah? Naravno, apsolutno ništa! Naravno, samo sve više neostvarenih želja, sve veće udaljavanje od sebe, sve više patnje i boli, te najzad bolesti. Da, da i da! I znanost sve više potvrđuje da su problemi na razini psihe okidači za većinu bolesti. Danas u 21. stoljeću, kada se duhovna svijest sve više budi, strah je ravno luksuzu. Educirajte se. Ima toliko psihološke i duhovne literature, radionica, tečajeva, videa, koji se bave brigama i strahovima, kao i njihovim premašivanjem. U nastavku ću vam dati nekoliko afirmacija od slavne Louise Hay, koje služe premašivanju strahova:

– Spreman/Spremna sam da se oslobodim strahova.
– Živim i krećem se u sigurnom svijetu.
– Oslobađam se od svih destruktivnih strahova i sumnji.
– Prihvaćam sebe i stvaram mir u svom umu i srcu.
– Oslobađam se prošlosti s lakoćom i vjerujem životu.
– Sada sam spremna/spreman da vidim samo svoju veličanstvenost.
– Imam moć da unosim promjene.
– Uvijek sam pod božanskom zaštitom.

Druga bitna stvar, koju trebate imati na umu, jest da izlazimo iz godine broja 2. Dvojka predstavlja duboko potisnute nagomilane negativne emocije, koje vode u razna neugodna i frustrirajuća stanja. A, emocije su upravo najvažnije. Emocije su centar našeg postojanja, od njih kreće sve što nam se u životu događa. Zato, maksimalno poradite na svojim emocijama, na čišćenju od neugodnih emocija, na emocionalnom oslobađanju, oprostite svima koji su vas povrijedili, ne radi njih, već radi sebe samih. Ukoliko vas muče teške emocije, ne zanemarujte ih, konzultirajte stručnjaka pod obavezno.

U nastavku ćemo navesti još neka ključna područja, usmjerenja i dešavanja za ovaj period:
– Četvorka predstavlja završetke, a kako imamo Sunce i Merkura u znaku Riba, posljednjem znaku zodijaka, kao i retrogradnost Merkura, koja vraća na staro, jedan od glavnih savjeta jest: Završite sa svime s čime nijeste završili a trebate. Neovisno o čemu se radi. Završite sa svime što trebate završiti, sa svime što vam stvara neugodnosti, sa svime što vam visi nad glavom i čini vas tenzičnima i napetima. Vidjet ćete, do kakvog velikog olakšanja će doći u vašoj duši.
Ako su u pitanju završeci odnosa s nekim ljudima, nemojte žaliti. Sve što nam se događa, ima svoje veće dobro za nas.

– Kako je Četvorka broj porodice, uzevši u obzir sve aspekte, dolazimo do je snažno prikazane problematične komunikacije sa članovima porodice. Opet priče oko istih problema, opet patnja zbog toga što vas je neki član porodice u prošlosti jako povrijedio, opet teška komunikacija, a s obzirom na to da je Mars u Biku itekako su moguća uzajamna optuživanja i svađe. Savjet je da ovog puta odigrate drugačije. Umjesto da se predate problemu, vi se povucite, to je najbolje rješenje. Mislite da će te time, još više urušiti odnose? Nećete. Povlačenje je neophodno, da bi se određene kockice posložile. Ako ste odlučili povući se i ako to učinite, onda nemojte više stavljati fokus na problem u porodici, već na ono, što vama osobno predstavlja ugođaj. Podižite svoje raspoloženje, podižite svoju vibraciju, kako biste pomogli rješenju problema u porodici ili članu porodice koji je u problemu.

Detaljnije o poljuljanim porodičnim odnosima, pisao sam u članku koji nosi naslov – SUNCE U RIBAMA I MJESEC ČETVORKE: Astronumerološka prognoza za period od 18.02. do 20.03.2019. godine a koga možete pročitati, klikom OVDJE. Od srca vam preporučujem, jer sam u njemu dao savjete koji vam mogu koristiti u premašivanju porodičnih problema.

– Dominantan utjecaj Četvorke u godini Dvojke, a pritom i jedan i drugi broj predstavljaju plodnost, kao i naglašeni plodni znaci, mnogima će donijeti izražene mogućnosti za ostvarenje potomstva. Ipak, zbog tenzično postavljenih Merkura i Marsa, ako imate problema s ostvarenjem potomstva, pa razmišljate podvrći se određenom liječničkom tretmanu, to nikako, sve do sredine 4. mjeseca. Ne dozvolite sebi još jedno razočaranje ili još gore da uspije, ali da daljnji tijek trudnoće bude pod visokim rizikom za razvoj ploda.

– Četvorka uz loše postavljenog Merkura aktivira probleme s kućnom instalacijom. Kako je izražen vodeni element, posebno se savjetuje da dobro prekontrolirate vodnu instalaciju. Također, strogo vodite računa o korištenju električkih uređaja, u smislu da ih ne dovodite u dodir s vodom. Sve što ne štima od kućne instalacije, popravite čim prije, kako ne bi došlo do određenih problema.

– Kombinacija dominantne Četvorke, retrogradnog Merkura u Ribama, kao i Marsa u Biku, ukazuje na opasnosti od provala i razbojništava, tako da je neminovno osigurati sve svoje nekretnine.

– Četvorka predstavlja imanje, dok Dvojka, kao broj godine, predstavlja zemlju i plodnost. Povoljni su uvjeti za sijanje i sadnju unutar vrta. Međutim, zbog izazovnih aspekata, koje imamo, dobro poradite na sigurnosti polja na kojem sijete ili vrta, u svim mogućim pogledima.

– Zbog retrogradnog Merkura i oštećenog Marsa (kakvi god da su drugi tranziti) strogo povedite računa u saobraćaju! Ne samo što se tiče sudjelovanja u njemu, već i svega drugog, popratnog. Npr. strogo vodite računa o saobraćajnoj dokumentaciji, da ju ne biste izgubili ili da vam ju netko ne bi ukrao. Ako se vozite grupnim prijevozom, nikako nemojte zaboraviti da kupite ili ponesete svoju kartu. Obratite pozornost na to gdje i kako se parkirate, jer jedan trenutak nepažnje može napraviti čitav dar-mar, čak i s fatalnim posljedicama.
Nikako kupovati nova prijevozna sredstva, jer ćete u suprotnom s njima, zasigurno imati određenih manjih ili većih nevolja. Nisu nikako dobri aspekti niti za kupnju i prodaju starih prijevoznih sredstava, izuzev ako je riječ o old-tajmerima, kao dijelu kolekcije.
Ako trebate ići na put u drugo mjesto, drugu regiju ili inostranstvo, radije birajte ići grupnim prijevozom, u kojem je svakako sigurnije. U grupnim prijevozima, obratite pozornost u komunikaciju sa drugim putnicima. Razgovarajte i pričajte što više. Sjajno je upoznavati nove ljude. Upravo, za vrijeme retrogradnog Merkura se kroz polje saobraćaja, upoznaju vrlo zanimljivi ljudi, s kojima smo u naglašenoj karmičkoj vezi. Nekima se čak može dogoditi i upoznavanje osobe za ljubavni odnos u javnom prijevozu. I super ! No, ako vidite da je netko svadljiv i sklon agresiji, nikako se ne upuštajte u komunikaciju s njime. Također, nikako ne govorite o tzv. škakljivim temama, kao što su prevashodno politika i ratovi, jer naizgled inspirativan razgovor, lako može prerasti u nerazumijevanje, pa čak i u sukob.

– Ako imate za rješavati određenu papirologiju i administraciju, unaprijed se spremite na to da će biti određenih neugodnosti. U slučaju da je riječ o papirologiji koja u prošlosti nije riješena, onda se bez obzira na sve poteškoće, obavezno usmjerite na njenu realizaciju. Ako je vaš posao vezan uz veći rad s papirologijom, nikako nemojte ostavljati svoje obaveze za sutra, već ih isplanirajte do najsitnijih detalja.

– Vodite računa o sredstvima komunikacije, posebno onima, koje koristite u poslu.

– Iz svega navedenog, možete lako zaključiti da je totalno nepovoljno za početke novih, većih poslova, kao i za promjene poslova. Nikako. Samo ćete sebe dovesti u vrlo neugodne pozicije i situacije. Radite što ste i do sada, a onda od narednog mjeseca razmišljajte o novim pothvatima. U smislu novog, posebno su problematično postavljeni sklapanje novih poslovnih partnerstava i rad na proizvodnji novih proizvoda, kao i na njihovom plasmanu. Sada je vrijeme da završite sve što je u poslu ostalo nedovršeno, sve što se vuče već neko vrijeme, kao i da odmorite i budete spremni za vrlo dinamično poslovno proljeće. U slučaju da je vaš posao na bilo koji način vezan uz papirologiju, tu obratite posebnu pažnju. Nije nikako povoljno za nove početke, ali postoje područja, na koja ako se fokusirate, poraz možete pretvoriti u pobjedu. To su: marketing i veće sniženje cijena.

– Što se tiče zdravlja, ovaj period je vrlo tenzičan.
Prvo, jako je teško za psihičke bolesnike i ovisnike, gdje je mogućnost da ugroze sebi život na najvišoj mogućoj razini. Zato, ako imate neku takvu osobu u svom bliskom okruženju, pomozite joj maksimalno, poduzmite sve preventivne mjere. Zatim, i sami vodite računa o tome kako koristite lijekove. Mogućnost uzimanja prekomjerne količine lijekova, vrlo je velika i kod mentalno zdravih ljudi. Zatim, nikako nije dobar period za bilo kakve pretrage, kirurške zahvate ili intervencije. Mogućnost krivih procjena je ogromna. Odgodite navedeno za period od sredine 4. mjeseca. Sem u izuzetnim slučajevima. Mada, ako baš morate ići kod liječnika, nikako nemojte primati njegovo mišljenje kao jedino i konačno, već nakon izvjesnog vremena potražite i drugo mišljenje.
Slabe točke su: imunitet – sada je vrijeme da se maksimalno radi na jačanju imunološkog sustava; koštani sustav, posebno dio od kukova do stopala; dišni putevi – posebno, ako imate alergije, astmu, gušenja; sekundarno srce.
Ipak, kada govorimo o fizičkom zdravlju, imajte na umu da je naše fizičko tijek, zapravo odraz naše nutrine. Zato, još jednom, podsjećanja radi – Kako se nalazimo na izlasku iz godine broja 2, stavite fokus na sređivanje vlastitih emocija – na emocionalno oslobađanje i čišćenje od neugodnih emocija.

– Dominantna stvaralačka energija Četvorke uz naglašeni utjecaj znaka Ribe, ukazuje da je, u ovom periodu, jako povoljno i poželjno staviti fokus na jačanje svoje kreativne strane.
Da li ste svjesni činjenice koliko je rad na kreativnoj strani značajan za naš život? Da li ste svjesni toga da je čitav Univerzum, a time i čitav naš život, odraz konstantne kreacije. Kada bi se ljudi više kreativno izražavali, ovaj svijet bi bilo daleko ljepše mjesto.
Mislite li da ne posjedujete kreativnost ili da ste ju davnih dana negdje zaturili? Oh, kakve li zablude i gluposti. Pa, svi smo mi, doduše neki više, neki manje, ali svi, doslovce smo rođeni s određenim kreativnim potencijalom. Na nama je samo da ga pronađemo. Pronaći ga i nije teško. Za one, kojima je baš teško – neka to bude ono kreativno, što najviše volite. Mnogo je teže usredotočiti se na njega, osloboditi ga.
Da biste oslobodili svoj kreativni potencijal, prvo morate osloboditi sebe. Kako osloboditi sebe? Dovoljno je što ćete se bez razmišljanja što će drugi reći, usmjeriti na razvoj svog kreativnog potencijala. To što će drugi reći, predstavlja još jednu glupost. E kada se usmjerite ka razvoju svog kreativnog potencijala, vidjet ćete koliko ćete se samo slobodnije osjećati, kako će vaš život, po mnogim aspektima, postajati drugačiji, smisleniji i sadržajniji. Mnogi zanemarujete svoju kreativnost. Ali, hajde sada je pravo vrijeme da joj se, koliko god više možete, posvetite. Nema izgovora – ne mogu zbog ovog ili ovog. Možda, doista i ne možete. No, ako nađete vremena za npr. gledanje nekakve sapunice ili zabijanje na društvenim mrežama itd. onda znajte da imate izgovor. Izgovori su ubojice uspjeha. Ok, možda ne vidite svoj uspjeh u kreativnom izražavanju, ali kreativno izražavanje će vam svakako poboljšati raspoloženje i podići vibraciju, što je od iznimnog značaja za uspjeh na nekom drugom životnom području.

Ako se bavite kreativnim poslovima, sasvim je sigurno da u ovom periodu možete očekivati pregršt novih ideja. Na vama je samo da budete spremni prihvatiti ih kao Božanske darove.

– Najzad, naglašen utjecaj znaka Ribe uz Jupitera u Strijelcu, sada će intenzivirati potrebu za spiritualnim razvojem.
S obzirom na naglašene Ribe, te oštećenog Merkura i Marsa, dolazi do jačanja vjerskog fanatizma i izražene su opasnosti od sektaškog vrbovanja. Ipak, to nikako ne anulira razvoj duhovnosti na pravilan, duši najbliži način. Savjet je da intenzivirate duhovne tehnike koje prakticirate i služe vam.
S obzirom na to da se nalazimo u periodu kada glavna težnja treba biti ka emocionalnom oslobađanju, od velike koristi vam može biti meditacija. Mnogi i ne znaju što je to meditacija, pa robovlasnička propaganda ju čak izjednačava s nekakvim sektaštvom, što apsolutno nije istina.
Meditacija je stanje bez intenzivnih misli ili kako bi neki duhovnjaci rekli – stanje bez misli. A, upravo su misli te, koje snažno utječu na naše emocije, od kojih rekosmo sve potiče. Zašto meditirati? Zašto ulaziti u stanje uma bez misli? Upravo, zato što možemo prepoznati prave misli za nas, kada nam se pojave. Da li nam služe i trebamo li se usmjeriti na njih ili nam ne služe? Meditacija je ta, koja nas vodi do spoznaje sebe i ujedno nas oslobađa od stresa. A, upravo su nedovoljno poznavanje sebe i stres glavni okidači neispunjenog života, tuge, patnje, boli i u konačnici fizičke bolesti. Dobro razmislite o ovome. A, kako meditirati, možete se informirati u brojnim knjigama, YouTube videima, internetskim člancima, kao i radionicama i školama iz osobnog razvoja.

DRUGI PERIOD – OD 21. DO 31.03.2019.
Ulazimo u godinu u NOVU ASTROLOŠKU I NUMEROLOŠKU GODINU,…GODINU TROJKE. Neka nam je svima sretna, puna mira i radosti na svakom životnom polju!!!

Ovo je godina kada će potreba za samoizražavanjem biti daleko veća, kao i energičnost, odlučnost i komunikativnost.

Ali, detaljno o mogućnostima i zbivanjima u novoj astro-numerološkoj godini, govorit ćemo u Godišnjem astronumerološkom horoskopu, koji izlazi uskoro.

Sad se vratimo na period od 21. – 31.03.2019.

Period od 21. – 31.03.2019. je period obojen energijom broja 3. Trojkom vladaju Mars i sekundarno Mjesec i Merkur.

Ovaj period, pravo je vrijeme da raskrstite sa svim što vas muči – da prestanete s aktivnostima, koje vas frustriraju, da prestanete s nezdravim navikama, da presiječete, kada se radi o toksičnim odnosima s drugim ljudima.

Što se ostalog tiče, i dalje ćemo imati retrogradnog Merkura u Ribama i Marsa u Biku, koji će biti još oštećeniji time, što se nalazi u konjunkciji sa zvijezdama iz sazviježđa Caput Algol.

U nastavku ćemo se pozabaviti utjecajem Marsa u konjunkciji sa zlosretnim Caput Algolom u ovom periodu

Sazviježđe Caput Algol je i dalje velika misterija, kako u astronomiji, tako i u astrologiji. Ipak, stoljećima unazad, dokazan je njegov destruktivan utjecaj. Algol predstavlja nesreću, nasilje, neobuzdanu prirodu, koja zbog svoje neobuzdanosti strada, seksualne poremećaje, nasilnike, ratove, itd. Mada, ako su druge postavke u horoskopu dobre, Algol govori o genijalnosti, kakva je prisutna u horoskopu i životu jednog Nikole Tesle.

Dominantna opasnost u ovom periodu jest opasnost od nasilja u svim oblicima. Iz tog razloga, dobro vodite računa gdje i kako idete. Izbjegavajte mračna mjesta, kao i mjesta gdje je frekventnost ljudi niska. Ako ste žrtva nasilja, djelujte pravovremeno, da ne biste došli u fazu ozbiljne životne ugroženosti. Zatim, uzevši u obzir Marsovu ratničku prirodu, kao i utjecaj manipulativnog retrogradnog Merkura u Ribama, u politici i medijima će itekako biti zastupljen govor mržnje, kao i ratno-huškačka retorika. Na područjima, gdje je prisutno ratno stanje ili drugi politički nemiri, mogući su problemi većih razmjera. Ako živite na nekom takvom području, izbjegavajte masovne skupove, gdje vrlo lako može doći do tolikih opasnosti, da mnogi životi budu ugroženi. Također, kako Mars predstavlja muškarce u horoskopu, ako ste slobodni i tragate za ljubavlju ili ste pak prekinuli vezu s nasilnikom, neka u ovih 10 dana emocije prespavaju, kako ne samo da se ne biste razočarali, već i upali u problematičan odnos, iz kojega je potom teško izaći i radi koga i sebe i sebi bliske ljude možete dovesti u brojne opasnosti. Na drugoj strani, u ovom periodu, mnogi znanstvenici, izumitelji i umjetnici, doći će do velikih spoznaja i ideja, koje će značajno utjecati na njihov dalji kako profesionalni, tako i cjelokupni život.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €