Šta poručuje spaljena katedrala Notre Dame: Tradicionalno shvatanje religije je isteklo, vrijeme je za novo ruho?!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
 Vjerovatno ste već upoznati sa detaljima strašnog požara koji je zadesio katedralu Notre Dame, jedan od simbola Pariza. No, pogledajmo kako je u astrologiji ovaj događaj opisan.

Analizirao sam tri karte, kartu Prve Francuske Republike, kartu 5. Francuske Republike i kartu koja se odnosi na trenutak izbijanja požara. Sa astrološke tačke gledišta, prva karta se odnosi na trenutak izbijanja požara, 18.40 h, po lokalnom vremenu.

Ono što vidimo u ovoj karti jeste da dominira promjenjivi krst, koji čine Mjesec u Djevici (kao najbrža planeta), Mars u Blizancima, retrogradan Jupiter u Strijelcu i Neptun u Ribama.

Posebno je zanimljiva pozicija Marsa, koji je ujedno vladar časa, a stoji u IX polju (religija, bogomolje). Mars uskoro izlazi van granica (O.O.B=out of bounds, deklinacija mu prelazi 23*27’), što mu pojačava malefično dejstvo. Ujedno se nalazi na fiksnoj zvijezdi Aldebaran, jednoj od četiri kraljevske zvijezde, čuvaru Istoka, a dovodi se u vezu sa arhangelom Mihajlom/Mihaelom (da li je slučajno da je od prošle godine nadbiskup Pariza Michel Aupetit?). Aldebran, iako snažna zvijezda, povezan s Marsom donosi sklonost nesrećama svih vrsta.

 Najgore lice retrogradnosti

Mars je u aplikacionoj opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Strijelcu (iako je svoj na svome, retrogradna planeta će uvijek pokazati svoje najgore lice, a katedrala Notre Dame je izgrađena na ostacima porušenog paganskog hrama posvećenog upravo Jupiteru). Ovaj napet aspekt često izaziva požare, pogotovo zato što je Jupiter u vatrenom znaku.

Na lokalnom planu smo imali dva požara: jedan u Kraljevu i drugi koji je uništio pijacu ‘Arizona’ u BiH

Dakle, Mars opozicija Jupiter – požar, Mars kvadrat Neptun – dim, borba, razočaranje (zapaljene hemikalije možda?), Jupiter kvadrat Neptun – gubitak nade, poljuljana vjera, a i gubitak svetog mjesta.

Možemo se još malo vratiti na Marsa i pogledati u koju manzilu pada. Manzile, ili lunarne kuće, predstavljaju podjelu zodijaka na 28 jednakih dijelova, od kojih svaki ima posebno značenje. Mars se trenutno nalazi šestoj manzili Athaya, koja se dovodi u vezu sa rušenjem gradova i utvrđenja.

Druga karta koju sam pogledao jeste karta 5. Francuske Republike. Napominjem da za 5.F.R. postoji više karata u opticaju, ali ja koristim ovu, jer se radi o prvom pomenutom datumu.

U ovoj karti u startu vidimo da se već pomenuti Neptun smjestio tačno na Ascendent, što je simbol kolektivne empatije i tuge svih građana Francuske. Dalje, tranzitna Venera danas gradi egzaktnu opoziciju na natalnu postavku u Djevici, tranzitni Mars je u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu (rušenje zidina crkve), tranzitni Uran u opozciji prema Jupiteru i Neptunu, vladarima IX, koji su se smjestili u VIII polje. Tranzitni Jupiter tačno na MC-u -u centru dešavanja zbog nažalost pogrešnih razloga.

Treća po redu je karta kojoj se uvijek vraćam, a to je karta Prve Francuske Republike. Opet Jupiter na početku Škorpije napadnut od Urana, vladar IX polja Mjesec u Strijelcu, u napetim aspektima sa Marsom, Jupiterom i Neptunom.

Rušenje do temelja

Za kraj, tu je konjunkcija Plutona i Saturna u Jarcu, koje su se mnogi sjetili u jeku ove priče. Iako ove planete nisu u egzaktnoj konjunkciji, nalaze se na rastojanju od samo 3*, o čemu sam već pisao. Svijet koji poznajemo se sistemski mijenja pred našim očima. Ova konjunkcija doslovno znači rušenje do temelja i novi početak, dizanje iz pepela i novo zidanje.

Saturn i Pluton su se zadnji put susreli u Jarcu baš tokom XIII vijeka, kad je završena konstrukcija katedrale Notre Dame, kad je vladavina crkve bila na vrhuncu. Da li je onda ovo samo poruka da je vrijeme tradicionalnog shvatanja religije isteklo i da je vrijeme da se religija i crkva kao institucija transformiše i izdigne u nekom novom ruhu?

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €