Retrogradni Merkur u Škorpionu i njegov tranzit preko Sunca: Oprez u saobraćaju!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Tranzitni Merkur je 03.10. ušao u znak Škorpiona, gdje ostaje do 09.12.2019. godine. Razlog njegovog zadržavanja u ovom znaku je još jedan period retrogradnog kretanja, koji traje od 31.10. kada je Merkur krenuo retrogradno sa28* Škorpiona, pa sve do 21.11.
Efekte retrogradnog Merkura ćemo osjećati sve do 07.12. kada će se on napokon vratiti na 28* Škorpiona (i tako izaći iz svoje sjenke) te 2 dana kasnije ući u znak Strijelca.

Tko je Merkur?

 

U mitologiji, Merkur je rimski pandan grčkom bogu Hermesu. Hermes je jedan od najmlađih bogova Olimpa, sin Zeusa i nimfe Maje. Hermes vlada svakom vrstom promjene stanja, kretanjem, putovanjima. Glasnik je bogova, brzo se kreće prelazeći iz božanskog svijeta u svijet smrtnika i obrnuto. Pratioc je duša u zagrobni život. Antički Grci su ga obožavali kao zaštitnika putnika, trgovaca, stočara, pjesnika, govornika, pisaca, ali i varalica i lopova.

Astrološki Merkur nosi sličnu simboliku, vlada svim kognitivnim procesima (razmišljanje, pisanje, čitanje, govor, čak i laganje). Simbol je male djece (jer je Hermes među najmlađim bogovima Olimpa). Vlada i prometom, komunikacijama, kratkim putovanjima, izvršavanjem svakodnevnih obveza, platnim prometom i prometom informacija, kreditnim karticama…

Postavka Merkura u natalu nam ukazuje na nečiji način izražavanja, tj. govor, gestikulaciju, način čitanja i pisanja i slično, a također i na odnos prema novcu, način vožnje, preciznost u svakoj domeni.

Šta nam donosi retrogradan Merkur?

Retrogradnost Merkura je česta pojava (oko 4 puta godišnje), retrogradan Merkur je kao tipka Pause, to je period kada vrijeme usporava, misli se gube, a izgovorene riječi se ne čuju ili se pogrešno interpretiraju.

Merkur je lažljivac i prevrtljivac, ali njegova retrogradnost nas nikad ne promaši, uvijek donosi isto, tako da je ta astrološka pojava, pored standardnog horoskopa 12 sunčevih znakova, jedna od najzastupljenijih u medijskom prostoru. Ni to ne čudi, jer Merkur upravlja medijima i svakim oblikom komunikacije. Merkur je i kretanje, promet, susjedstvo, djeca na ulici, pismo u poštanskom sandučiću. Merkur je i svaki bicikl, svaki automobil, svaki semafor, svaki pješak… OPREZNO U PROMETU! Svjedoci smo čestih prometnih nezgoda s fatalnim posljedicama, a u vrijeme retrogradnog Merkura njihov broj se samo povećava. Merkur je simbol djece, u ovom slučaju najmlađi su najugroženiji.

Važno je napomenuti da se u promet ubraja i kretanje informacija putem poštanskog sistema i interneta. Zagubljene pošiljke, poruke s nepoznatog broja, poruke iz prošlosti koje su davno trebale stići, računi koji kasne, pad računalnih sustava… Murphyev zakon ostvaren u potpunosti: Sve što može poći po zlu, poćiće po zlu!
Period retrogradnog Merkura će obilježiti svojevrsni zaborav, blokada, prepreka, vraćanje na staro ili strah. Prosto ćete se mimoilaziti sami sa sobom. Ukopani u trenutku, zamrznuti u vremenu, pogledat ćete se jednog od ovih dana u ogledalo i znat ćete da možete daleko bolje.

Po čemu je poseban ovaj retrogradan Merkur?

Tokom perioda retrogradnosti, dešava se tzv. donja ili inferiorna konjunkcija Merkura i Sunca. Međutim, ovaj put će Merkur i Sunce doslovno biti združeni na nebu, jer imamo poseban astronomski događaj, koji se naziva tranzit (ili okultacija) Merkura, a možemo mu svjedočiti 11.11.

Ovaj rijedak astronomski fenomen se dešava tek 13 puta tokom 100 godina. Zadnji put smo mu mogli svjedočiti 2016., dok naredni očekujemo tek 2032. Tranzit počinje u 13:35, a Sunce zalazi u 16:28 po lokalnom vremenu i može se promatrati uz pomoć teleskopa i posebnog filtera.

Metaforički, 11.11. se susreću vladar našeg načina komunikacije i vladar naše svijesti, ega i višeg ja. Nije slučajno da se ovaj rijedak događaj dešava baš 11.11.

Broj 11 je generalno važan u numerologiji, kao prvi master broj, oslikava duhovnost i ,,božanske” poruke te se vezuje za meditaciju, intuiciju i unutrašnji ,,glas”.
Astrološki gledano, ovaj tranzit Merkura donosi poniranje u najdublje dijelove naše ličnosti, suočavanje s prikrivenim strahovima i vokalizaciju unutrašnjih ,,istina’’ i uvjerenja, kao što su potreba za kontrolom, opsesivnost, kompetitivnost i drugi načini na koje sami sebe sabotiramo. Bavljenje ovim temama vjerovatno većini nije ugodno, ali sigurno nećete naći bolji trenutak od ovoga.

Poruka za kraj

Za kraj, ne zaboravite da je Merkur jedini (nevažno je li smrtnik ili bog) koji može neometano da silazi u dubine Hada i vraća se na površinu. On spaja naše racionalno s našom podsviješću, lijevu i desnu hemisferu mozga. Idealno je vrijeme da zaronimo u dubine svoje podsvijesti, da kontaktiramo svoje nevidljive čuvare, bili to anđeli ili naši preci i da uz pomoć njih svu ustajalu energiju pokrenemo i kanaliziramo na pravi način. O emocijama ne morate samo govoriti, možete ih zapisati, a ponekad jednostavno pomaže i vrisak u prazno.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €