Oličenje snage, moći i simboli sreće: MOĆNI SLONOVI DONOSE SREĆU

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Prema istočnjačkoj filozofiji, ako se figurice slona drže u kući ili kao privjesci nose oko vrata, one poput magneta privlače snagu, moć i bogatstvo. U ove stvari, možete vjerovati ili ne, ali neosporno je koliku snagu simbolika u sadejstvu sa ezoterijom, kreira i utječe na naše živote…

Prema budističkoj tradiciji, slon je jedna od osam svetih životinja. On je simbol snage, moći, blagostanja i bogatstva. Vjeruje se da je Buda začet tako što je u obliku bijelog slona ušao u utrobu svoje majke. Upravo iz tog razloga, smatra se da je velika sreća vidjeti bijelog slona. A da bi svaki dom bio zaštićen i blagoslovljen, figurice ove životinje neizostavan su dio dekoracije.

Sveti zaštitnici

S druge strane, Hindusi vjeruju da svijet leži upravo na leđima ove životinje – dok je bog ove religije Ganesh prikazan takođe u obliku slona. Oni smatraju da je ova životinja povezana sa bogovima plodnosti i svakodnevno joj upućuju molitve.

O tome svjedoče umjetničke slike, na kojima je nacrtan slon okružen djecom, kao simbol sreće i plodnosti u porodici. Zbog toga ne čudi stari običaj da se mladencima na vjenčanju poklanjaju upravo figurice bijelih slonova, da što prije dobiju prinovu, ali i da steknu blagostanje u domu.

Prema nekim predavanjima, ukoliko par želi dobiti sina, onda se na leđa figurice postavi mali kamenčić. A ako žena ne može da zatrudni, pored kreveta treba držati figuricu bijelog slona izrađenu isključivo od slonovače. Naravno, i oko vrata treba da nosi lančić na kome je okačen srebrni privjesak u obliku slončeta.

Slonovi, oličenje snage i moći, zaštitiće dom od provalnika ako ih postavite u hodnik. Bitno je samo da su slončići sa podignutim surlama i okrenuti ka ulaznim vratima. Maleckih pet do sedam slonova, popularnije nazvan “karavan sreće”, dobro je držati u dnevnoj sobi jer privlače blagostanje za cijelu porodicu. Ukoliko ste u besparici, stavite pored njih neku kristalnu činiju a unutra ubacite nekoliko kovanih novčića.

Ako ste se odlučili da pokrenete novi posao, stavite malo veću figuru ispod lampe, na osunčanoj južnoj strani stana/kuće. Takođe, za uspjeh na ispitima, preporučuje se da noć uoči polaganja, na knjigu stavite malo slonče. Ukoliko želite da povećate kućni budžet, onda figuru ove posvećene životinje postavite pored fontane – jer tako simbolizuje rijeku novca. Poslovnim ljudima se savjetuje da figuricu slona drže na radnom stolu.

Za bračnu slogu

Da biste obezbijedili ljubav i zdravlje, nastojte pored sebe imati privjesak od slonovače na kojem je prikazana ova životinja. Ako djevojka ne može da nađe srodnu dušu, u noći mladog mjeseca, treba da ostavi privjesak pored prozora i sutradan ga okači oko vrata. Vjeruje se da će do narednog mladog mjeseca, (za 28 dana), sresti suđenu osobu.

To isto važi i za muškarce, samo što oni ne nose privjesak oko vrata, nego na nekoj kožici obmotanoj oko ruke.

Ako želite u brak stupiti sa iznimno bogatom osobom, oko vrata nosite hamajliju izrađenu od slonovače, optočenu zlatom, a slonče treba da ima dijamantske oči.

Blago tajlandskog kralja

Na Tajlandu se bijeli slonovi smatraju simbolom sreće koji donose veliku moć. Prema njihovoj tradiciji, svaki kralj se trudio da ih u svom vrtu ima što više. Sadašnji kralj Tajlanda Bumibol Aduladej ima ih čak 10.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €