NAJAVIO JE KRAJ SVIJETA 1973. – DO SADA JE SVE POGODIO

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Godine 1973. godine računalni program koji je razvijen na američkom MIT-ju trebao je pomoći u izradi modela globalne održivosti. Umjesto toga on je prognozirao kako će do 2040. godine naša civilizacija nestati. Iako se većina apokaliptičnih projekcija i najava tokom povijesti pokazala netočnima, ono što je ovo računalo “ispljunulo” u svojoj analizi, za sada se pokazuje vrlo točnim, piše Big Think.

Samu je predikciju iznio program imena World One kojeg je originalno kreirao računalni pionir Jay Forrester, na zahtjev organizacije Club of Rome. Riječ ne o nevladinoj organizaciji koju sačinjavaju mislioci, nekadašnji svjetski lideri, znanstvenici i UN-ovi birokrati s ciljem “promoviranja razumijevanja globalnih izazova s kojima se čovječanstvo suočava te prijedlozima rješenja kroz znanstvenu analizu, komunikaciju i zagovaranje ideja”.

“World One” pokazao je kako će oko 2040. biti globalni kolaps ako se nastavi dosadašnja ekspanzija populacije i industrije kao što je to do sada.

Model je uračunao trendove kada je riječ o zagađenju, rastu populacije, količini prirodnih resursa i cjelokupne kvalitete života na planeti. Sve njegove predikcije su se pokazale zabrinjavajuće točnima, barem zasada.

Godina 2020. je jedna od temeljnih prekretnica koju spominje World One. Tada bi se, prognozira, radikalno trebala srozati kvaliteta života. U tom bi scenariju trebao “nestati” veliki broj ljudi,

-Oko 2020. uvjeti na planeti postaju kritični. Ako ne napravimo ništa oko toga, kvaliteta života na nulu. Zagađenje je takvo da počinje ubijati, populacija pada na razinu ispod one 1900. godine. U toj fazi nemoguće je zaustaviti kraj civiliziranog života kakvog poznajemo – prilagodili su “riječi” računala stručnjaci za širu javnost.

Alexander King, tada vođa Club of Rome, protumačio je i kako je program najavio da će države-nacije izgubiti svoj suverenitet, a korporacije će vladati svime.

Suverenitet više neće biti apsolutan, konstantno će ga se nagrizati, sve dok ne nestane, čak i u najjačim nacijama.

World One, laički rečeno, svijet promatra kao jedan sistem. Izvješće o njegovom radu to opisuje kao “navođenu turu našeg ponašanja od 1900. godine i gdje će nas to ponašanje odvesti”. Program proizvodi grafove koji pokazuju što će se sa planetom događati u budućnosti.

Umrežava podatke i varijable o populaciji, kvaliteti života, resursima, zagađenju, BDP-u, energetici…

Sljedeći linije koje označavaju trendove moguće je iščitati gdje svijet ide i koja je iduća kriza koja nas čeka.

Odmah su se počeli tražiti protuotrovi za probleme koje će moriti (i more) svijet. Club of Rome najavio je kako će neke nacije, poput SAD-a, morati smanjiti apetite za resursima. Nada je kako će, jednog dana, prestiž proizlaziti iz “male i kontrolirane potrošnje”, no tome nismo niti blizu. Trenutno, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, devet od deset ljudi udiše izrazito zagađeni zrak i više od sedam milijuna smrti godišnje već se sada može pripisati zagađenju.

“World One” se do sada pokazao zastrašujuće točnim, vrijeme će pokazati hoće li tako ostati do kraja.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €