KOINCIDENCIJA: MI O VUKU, A VUK NA VRATA

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

 Svi primjeri sa ovih strana su zabavni, interesantni ili zastrašujući. Zbog neočekivanih poklapanja izazivaju ogromnu pažnju. Ruku na srce – i zabavljaju nas

Blizanačka podudarnost

Blizance rođene u Ohaju 1940, odmah poslije rođenja dali su na usvojenje u dvije različite porodice. Godine 1979, kao već zreli ljudi, doživjeli su svoj prvi susret. Odmah su otkrili da obojica nose isto ime – Džejms, da su obojica policajci, da podjednako vole mehaniku i stolarstvo, da su im se supruge isto zvale – Linda, a sinovi Alen. Obojica su u tom trenutku već bili u drugom braku i žene su im se zvale Beti, a imali su i pse po imenu Toj. Osim toga, obojica su provodila ljetnji odmor u San Pitersburgu, na obali Floride.

Puding u svako doba

Godine 1800. francuski pjesnik Emil Dišan, koji je tada bio još đak u jednom koledžu u Orleanu, zajedno s prijateljima prvi put je kod izvjesnog gospodina Foržibija, koji se tek vratio iz Engleske, probao engleski specijalitet – puding od šljiva.

Deset godina kasnije Dišan je, prolazeći pored jednog restorana u Parizu, primijetio u izlogu ovaj isti puding. Ušao je da se zasladi, ali su mu rekli da je to naručila njihova mušterija koja se upravo pojavila pred vratima.

  • Gospodine Foržibi – upitala ga je vlasnica restorana – da li ste voljni da podijelite puding sa ovim gospodinom?

Stari ljubitelj pudinga od šljiva, sada čovjek srednjih godina, s prosijedom kosom i uniformom pukovnika, odmah je pristao da podijeli slatkiš sa Dišanom koji ga je prepoznao. A onda su se sjetili kako su se, zahvaljujući tom pudingu, i upoznali.

Mnogo godina kasnije Dišana su pozvali na neku proslavu, uz obećanje da će dobiti omiljeni “plam puding”.

  • Sigurno će doći i gospodin Foržibi! – uzviknuo je Dišan i ispričao domaćinima čitavu priču. Pri kraju ručka goste su poslužili pudingom od šljiva i u tom času otvorila su se ulazna vrata… Na njima je stajao niko drugi do Foržibi, sada već prilično ostario i vidno zbunjen – pogriješio je adresu i slučajno ušao na ta vrata.

Sudbonosni poker

Godine 1858. u kockarskom salonu “Bela Union”, u San Francisku, kartaroši su uhvatili nekog Roberta Folona da ih vara i ubili ga hicima iz pištolja. Pošto se tada vjerovalo da novac dobijen na prevaru (radilo se o 600 dolara) donosi nesreću, igrači su zamolili prvog prolaznika da za stolom zauzme njegovo mjesto…

Kada se pojavila policija, novi igrač je sumu od 600 dolara već uvećao na 2200. Dok su policajci nastojali da utvrde ko je i kako se zove čovjek koga su kockari usmrtili, otkriveno je da je stranac za stolom, u stvari, njegov sin i da oca nije vidio sedam godina.

Kobni 21.

Dok je još bio mali, Luju XVI je jedan astrolog rekao da mora da se pripazi svakog 21. u mjesecu. Od tada je on stalno izbjegavao da na taj dan obavlja značajnije poslove. Međutim, i pored velike predostrožnosti, na taj dan su se odigrali ključni događaji u njegovom životu koji su ga, na kraju, i potpuno porazili.

  1. juna 1791. dok je pokušavao da pobjegne u inostranstvo, uhapšen je u Varenu zajedno sa kraljicom. Sljedeće godine, 21. IX, Francuska je ukinula monarhiju, a 21. 01. 1793. Luj XVI je odveden na giljotinu.

Ponovljena priča

Engleskog pisca i slikara iz viktorijanskog perioda Ogastusa Hera, još kao bebu, 1830, dali su njegovoj tetki na usvojenje. U svojoj autobiografiji napisao je i ovo:

“Na godišnjicu mog usvojenja krenuli smo na večeru u Manhajm, u jedan hotel gdje su me 17 godina ranije sa 14 mjeseci predali mojoj tetki… Te večeri, dok smo se vraćali na željezničku stanicu, naletili smo na jednu uplakanu siroticu koja je očajnički grlila svoju bebu. Moja tetka Emi Pentin joj je prišla i upitala šta se dogodilo. Ova joj je odgovorila da plače zbog sinčića koji ima samo 14 mjeseci i koga treba da pošalje vozom tetki – na usvojenje”.

Po vjenčanju se brak poznaje

Trideseti maj 1867. godine, dan kada je sklopljen brak između princeze Marije del Poco i vojvode od Aoste Amedea, prvog sina italijanskog kralja, zagorčali su sljedeći događaji:

– poginuo je šef garderobe

– ubio se vratar

– pukovnik koji je predvodio svadbenu povorku dobio je sunčanicu i onesvijestio se

– šef stanice je završio pod točkovima svadbenog voza

– kraljev ađutant je pao s konja i poginuo

– jedan od kumova je izvršio samoubistvo

Zabilježeno je i to da ovaj par ni u braku nikada nije imao sreće.

Kimono smrti

Kimono koji je pripadao trima djevojkama, od kojih nijedna nije stigla da ga obuče jer je umrla odmah kada ga je i dobila, našao se na listi predmeta koji donose nesreću, pa je jedan japanski sveštenik odlučio da ga spali. Tom prilikom buknuo je požar koji je uništio ¾ Tokija – sravnio sa zemljom 300 hramova, 500 kuća, 9000 prodavnica i 61 most (sve od drveta) i usmrtio 100.000 ljudi! Ovo piše u knjizi “Istorija Tokija” čiji je autor Noel Nue.

Preokret u ordinaciji

Pacijentkinja Gustava Juga, začetnika savremene metode liječenja u psihijatriji, upravo je pričala svoj san u kome je na poklon dobila neobičnu bubu, kada se iza Jungovih leđa začuo nekakav šum… doktor se okrenuo i ugledao jednog tvrdokrilca kako udara o prozorsko staklo sa spoljašnje strane, kao da želi da ga puste unutra. Bila je to Cetonia aurata – buba koju je žena u ordinaciji upravo opisivala. Pojava te bube je toliko snažno djelovala na njenu psihu da je od toga časa i liječenje, koje je dosta teško išlo, krenulo nabolje. (Ova buba je, inače, klasični simbol novog rođenja!)

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €