Ko šutne mačku, oboljeće od reume, ako mačka preskoči mrtvaca, taj pokojnik će se povampiriti!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pročitajte brojna narodna vjerovanja vezana za mačke. Znate li da vam stižu gosti ako se mačka umiva, a da mačkino kihanje donosi sreću… U Holandiji se povjerljive porodične stvari ne smiju pričati u mačkinom prisustu

Mačke su vrlo snažan znak i važan simbol u istoriji i brojnim kulturama širom svijeta, pa ne čudi činjenica da se razna sujeverna vjerovanja upravo tiču baš njih.
Svako ko ima macu za ljubimca zna koliko je ovo luckasto, ali ne misle svi tako.

Ako se mačka umiva stižu gosti

Možda ste naivno mislili da se maca umiva zato što održava higijenu, ali sa vama se ne bi složili Japanci. Oni vjeruju da, pored toga što su preslatke dok ližu šapice i brišu oči, mačke na taj način javljaju da će u dom uskoro navratiti gosti. Slično sujeverje postoji i u Americi. Da li čišćenje brkova najavaljuje dolazak poželjnih ili nepoželjnih gostiju procijenite sami.

Kad mačka kihne, sreća je krenula u vašem pravcu

Italijani vjeruju da je sreća kad mačka kihne. Tačnije, to je jasan znak da će u kuću stići neočekivan novac i zarada. Tada je dobro uplatiti tiket i odigrati neku od igara na sreću.

Ako buduća mlada čuje mačku da je kihnula na dan vjenčanja znači da će joj brak biti dugačak i sretan. Dok Italijani čekaju sreću, mi ipak savetujemo da macu koja kihne više od tri puta ipak odvedete veterinaru za svaki slučaj.

Crna mačka donosi nesreću, a može čak da potopi brod

Od svih mačaka, crne su ipak povezivane sa najviše praznovjernih priča. Dok su drevni Egipćani vjerovali da mačke donose sreću, ljudi srednjevjekovne Evrope smatrali su mačke đavoljim bićima i prerušenim vješticama.

Ako vam crna mačka prepriječi put to je siguran znak da vas posmatra sam đavo. Mnogi vjeruju, ako crna mačka pređe put, da će im se tog dana desiti nesreća, pa se vraćaju sedam koraka unazad. Postojalo je i vjerovanje da ako crna mačka ušeta na brod i naglo pobjegde, brod će na slijedećem putovanju potonuti.

Mačke mogu da ožive mrtve

U Grčkom folkloru pominju se priče koje kažu da ako mačka skoči preko svježeg groba, sahranjena osoba će u toku noći ustati iz vječne postelje povampirena. To vjerovanje postoji i u pojedinim krajevima na Balkanu. Takođe, u određenim kulturama kovčeg s mrtvacem se “čuva” od mačke, i ne dozvoljava se da mačka pređe put (ka groblju) ispred njega. U Bugarskoj vjeruju da ako mačka skoči preko tijela preminule osobe, ista će postati vampir.

Mačka u kolijevci znači da uskoro stiže prinova

Iako u savremenoj pop kulturi sinomim za samoću predstavljaju stare žene koje skupljaju mačke, Amiši misle upravo drugačije. Po njihovoj tradiciji upravo mačka ima moć da pomogne u začeću. Mladoženja treba da spusti mačku u praznu kolijevku i ako ona ostane da leži sigurno će uskoro stići prinova u porodicu. Ako mačka odmah iskoči iz kolijevke, mladi bračni par će, po narodnom vjerovanju, morati još malo da sačeka.

Ne šutirajte mačku, dobićete reumu

Još jedna dnevna priča kaže da ko šutne mačku, bolovaće od reumatizma. Ali, šta je reumatizam za osobu koja šutira životinje, kad ima veći hendikep – odsustvo ljudskosti.

Ne pričajte ispred mačke

U Holandiji postoji vjerovanje da ne treba pričati o važnim stvarima dok se u prostoriji nalazi i mačka. Sve bitne planove i odluke treba donositi u privatnosti, jer se smatra da su mačke prave male tračare i da će sve vaše dogovore sretno ispričati komšijama. Slijedeći put kad vaša maca načulji uši, razmislite o čemu pričate.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €