Kako reagiraju na prekid ljubavne veze: JEDNI SU OSVETOLJUBIVI, DRUGI PLAČU, TREĆI PJEVAJU…

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Pogledajte kako se osobe rođene u vašem horoskopskom znaku nose s prekidom ljubavne veze

Prekid veze nekima prođe s lakoćom, a na nekima pak dugotrajno ostavlja posljedice. Međutim, prekid je za svakoga teško iskustvo – i svako se zapravo drugačije nosi s njim.

Neke jedu tone čokolade, druge plaču, treće su bijesne, a neke pak ignoriraju sve i sva i ponašaju se kao da baš ništa nije dogodilo. Zapravo, svako od nas drugačije doživljava i proživljava prekid – a puno toga zavisi od toga kakvog je ko karaktera. A odavno je poznato da datum rođenja, odnosno horoskopski znak, itekako djeluje na karakter osobe. Stoga donosimo kako koji horoskopski znak reagira na nemili prekid ljubavne veze…

OVAN
Osobe rođene u znaku Ovna prekid prvenstveno čini bijesnima. Međutim, ne pokazuju svoja osjećanja, nego smišljaju osvetničke planove kako bi “zabiberili” bivšem/oj. Do emocionalne rupe dolazi tek puno kasnije – zbog toga im treba jako puno vremena da prebole prekid.
Pokušajte svoju gorčinu ostaviti po strani te se koncentrirajte na to da sredite svoje osjećaje. To je najbolji put da ponovno postanete sretni.

BIK
Ove osobe spadaju među one koje su još kao dijete znale kako će im izgledati vjenčanje jednoga dana. Sretna veza je za njih poput dvorca iz bajke pa kad dođe do prekida – sruši im se cijeli svijet. Međutim ipak relativno brzo prebole bišu ljubav, ali im treba puno vremena da se naviknu na novu samoću. Tek kad budu u novoj vezi mogu do kraja zaboraviti prekid.

BLIZANCI
Nakon prekida puno razmišljaju o tome „zašto“. Razbijaju glavu razmišljajući o tome zašto je došlo do prekida, koji su razlozi i ko je zapravo kriv. Zbog toga se nikako ne mogu pomiriti s prekidom.

Kako bi preboljeli taj nemili događaj, trebate razmisliti o tome koje sve prednosti ima prekid. Brzo ćete primijetiti da ste pronašli svoj unutrašnji mir.

RAK
Vi spadate u osobe koje jure iz jedne veze u drugu. Prije nego što započnere s nekim vezu, sigurni ste da veza ima dugotrajan potencijal. Kad dođe do krize, pokušavate sve kako bi spasili vezu. Tek kad imate osjećaj da ništa više ne pomaže, rastanete se. Pošto ste se duže vrijeme već bavili tom mišlju, prilično ste objektivni i brzo prebolite prekid. Vaša velika prednost: tako uspijevate totalno raskrstiti sa starim stvarima te se neopterećeno upuštate u nove.

LAV
Vi ste superromantični i dugo zadržavate misao o sretnoj vezi – čak i ako potajno znat da je osuđena na prekid. Ako dođe do prekida, padate u duboki ponor te ne znate šta bi dalje. Tada bi se trebali osloniti na svoju kreativnu žicu – ništa vam neće toliko dobro skrenuti misli od neke aktivnosti koja vam pričinjava zadovoljstvo. Potražite neki projekt koji će vas „zaposliti“ neko vrijeme – imat ćete zadatak koji vas veseli i moći ćete u miru preboljeti prekid.

DJEVICA
Nakon prekida se borite sa hiljadu pitanja. Kako je došlo do toga? Kada je počela pucati veza? Možda smo mogli nešto drugačije napraviti? za sve treba postojati smisao – a ako ga ne vidite, stalno ćete razbijati glavu s tim. Zbog toga je strašno važno da nakon prekida „raščistite“ s partnerom – tako da popričate o svemu te nađete odgovore na sva pitanja koja bi vas inače mogla još godinama mučiti.

VAGA
Nakon svake veze imate potrebu sakriti se ispod pokrivača i čekati da bol prođe sam od sebe, ali zapravo trebate napraviti upravo suprotno. Iziđite iz kuće, izlazite s prijateljima, radite stvari koje cas raduju. To je najbolji lijek te najbolji put da sretnete novu ljubav – za čime najviše čeznete nakon prekida.

ŠKORPIJA
Vama prekid prilično lako pada. Međutim, često se dogodi da tek nakon prekida shvatite šta ste sve voljeli na svom partneru. To će izazvati haotične osjećaje te stalnu borbu sa samim sobom. Prekidi i ponovno mirenje s partnerom nisu vam nepoznanica, ali s time niste uistinu sretni. Umjesto da padnete u emocionalni ponor, često se svetite tako da završite s nekim na jednu noć. Nakon prekida radije napravite pauzu kako bi se pomirili s vlastitim osjećajima.

STRIJELAC
Uvijek vjerujete u dobro, zbog čega je prekid za vas često poput groma iz vedrog neba. Zato nemate vremena mentalno se pripremiti pa vam treba više vremena da prebolite. U tom teškom periodu najbolje će vam pomoći stručne knjige, članci ili čak razgovor sa stručnom osobom. Nakon prekida počnite odmah razmišljati kako se odjednom osjećate oslobođeno – to također pomaže.

JARAC
Treba vam partner koji ulaže jednako puno rada i truda u vezu poput vas. Ako to nije slučaj, onda je veza osuđena na propast. Pri tome djelujete vrlo praktično te pokušavate izliječiti bol – često usmjeravate svoje misli i djelovanje na nešto drugo, nešto što vas nimalo ne podsjeća na prijašnju vezu. To je dobra metoda, ali vremenom morate pronaći mir i uzeti sebi vremena za sebe – kako bi u potpunosti preboljeli prekid.

VODOLIJA
Obično se ničega ne bojite niti vas može izbaciti iz takta – međutim prekid vas zaista može totalno smesti. Odjednom vasa neopterećenost – koju inače reflektirate prema okolini – nestane te nastaje veliki nemir. Nakon prekida se u vama budi buntovnik koji se brine za to da se ne možete smiriti, te da na svakom tulumu ostanete do zadnjeg. Nemojte besmisleno trošiti svoju energiju nego je koristite proaktivno. Svoje talente iskoristite za učenje nekog novog sporta ili za neki kreativni projekt.

RIBE
Iako spadaju među najsenzibilnije znakove zodijaka, ove osobe mogu bolje preboljeti prekid od drugih. To je zbog toga jer mogu puno toga podnijeti te kontrolirati svoje ponašanje. Zbog toga im je lakše progutati ljubavni bol. Pomaže im još nešto: sreća drugih ljudi. Društveno se angažiraju te pomažu ljudima iz svoje okoline.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €