IZ RIJALITIJA U CRNU HRONIKU: Prokletstvo u smrt odvelo Divnu Karleušu, Grua, Kseniju Pajčin, Filipa Kapisodu, Šabana Šaulića i Sinana Sakića…

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Učešće u rijaliti programu može imati poguban utjecaj na psihičko i fizičko zdravlje. Samo u SAD-u, od 2005. do danas, čak 14 učesnika rijaliti programa izvršilo je samoubistvo. Psiholozi tvrde da oni koji se odlučuju na učešće u ovakvim emisijama već imaju narušeno psihičko zdravlje, skloni su agresivnom ponašanju, a život u izolaciji samo pogoršava čitavo stanje. No, nakon niza tragedija kojima se čini ne nazire kraj, a koje prate stanare kuće na Košutnjaku, priče o prokletstvu, izgleda, imaju osnova…

Pogibija slavnog srpskog repera Dalibora Andonova poznatijeg pod umjetničkim imenom Gru, ponovo je uzburkala duhove i podgrijala priče o ukletoj kući na Košutnjaku gdje se održavao šou Veliki brat. I Gru je svojevremeno, bio gost ove kuće. Još u novembru 2007. godine, kada je Antal Skendžić, učesnik prve sezone “Velikog brata” ubio svoju majku Rozaliju, priče o prokletstvu su se ustalasale. A ubistva, samoubistva i druge nesreće, stali nisu do dana današnjeg.

Danas, nekad popularna kuća „Velikog brata“ na Košutnjaku u kojoj su u izolaciji živjeli učesnici popularnog rijalitija, više ne postoji. Velika metalna konstrukcija je srušena i uklonjena sa staze u Pionirskom gradu na Košutnjaku po nalogu inspekcije opštine Rakovica još u oktobru 2014. godine. U to vrijeme, špekulisalo se i kako se kuća ruši zbog sumnji daje ukleta. Ovakve priče, podgrijavale su tragedije koje su pratile njene ukućane.

Naime, skoro nijedan stanar Velikog brata nije bio pošteđen od nesreće.

Tragedija u kojoj su skončali crnogorski maneken Filip Kapisoda i srpska pjevačica Ksenija Pajčin samo je jedna u nizu stravičnih smrti kojima je zajednička poveznica vila na beogradskom Košutnjaku. No, srbijanski su mediji još i prije ovetragedije kuću prozvali ukletom. Navodno su još prije nego je vila uopće izgrađena stariji stanovnici grada taj građevniski pothvat nazvali – izazivanjem sudbine.

 I baba Vanga je upozoravala

Na tom su mjestu, u blizini park-šume Košutnjak, 29. maja 1868. godine u atentatu stradali i knez Mihailo Obrenović i njegova rodica Anka Konstantinović.

– Samo to mjesto je ukleto, ne samo kuća. Kuća je posebno demonizirana jer je izgrađena na groblju. Mrtvi se bune. Duše umrlih su se potresle zilionima puta dok je trajao taj medijski cirkus. Iznad njih se lumpovalo, pilo, vrištalo, radile su se bludne radnje, širio nemoral, skrnavio tuđi mir. Inače, poznato je da učešće u takvim rijalitijima mahom uzimaju ljudi upitnog morala. Niko zdrave pameti, ko ima porodicu, posao, neko ko studira, ima obavezu – neće otići u kuću s nepoznatim ljudima, ostaviti porodicu i pustiti da njegovu intimu gleda maltene cijela planeta. Srele su se vrlo loše energije tu i do kuršlusa je moralo doći. Zato je toliko tragedija među učesnicima, ne samo Velikog Brata nego i drugih rijalitija, ali Veliki brat prednjači – kaže za Auru sarajevska parapsihologinja, vidovnjakinja i duhovna iscjeliteljka Kada Radetinac.

Podsjećanja radi, tragedije su počele u novembru 2007. godine, kada je Antal Skendžić, 20-godišnji učesnik prve sezone “Velikog brata” ubio svoju majku Rozaliju, zarinuvši joj kuhinjski nož u srce.

Samo dva mjeseca nakon toga, “Veliki brat” ukinut jer je četvero bivših takmičara doživjelo strašnu saobraćajnu nesreću kada je automobil u kojem su se vozili na zabavu pri brzini od 150 kilometra na sat neobjašnjivo promašio most, sletio s ceste i odletio u rijeku Vukodraž. Troje od četvero – Elmir Kuduzović, Stevan Zečević Zeka i Zorica Lazić – takmičara je poginulo na mjestu, dok je Vladimir Sarić preživio samo zato što je ispao iz auta.

 

U januaru, 2014. kao bomba je regionom odjeknula vijest da se razvode Jovana i Daniel Alibabić. Jovana je Danijela optužila za fizičko zlostavljanje, ali i da je njihov brak bio samo marketinški trik. Optužila ga je da je homoseksualac. Danijel je takođe bio učesnik VIP Velikog Brata 2007. godine

Vijest o njihovoj smrti 29. decembra ujutru šokirala je i rastužila cijelu Srbiju, ali i region. Bili su mladi, i željeli su da postanu poznati, ali sudbina je za njih imala drugi plan…

A onda, početkom 2010. godine, vijest o ubistvu pjevačice Ksenije Pajčin i samoubistvu njenog momka, manekena Filipa Kapisode, iznova potresa region. Prvo je ljubavni par doživio saobraćajnu nesreću u selu Lisović, na putu do Ksenijine vikendice, za koju su mnogi mislili da je Filipov način da ih oboje još tada usmrti. Dva mjeseca nakon nesreće, 16. marta, Filip je Kseniji oduzeo život, a potom izvršio samoubistvo, odredivši joj da zauvijek počiva na beogradskom Novom groblju. Filip Kapisoda poznat je i kao učesnik treće sezone VIP Velikog brata.

 Ukućane su proganjali i vampiri

Da je kuća ukleta, slaže se i vidovita Lea.

– Kuća jeste sagrađena na groblju i osim groblja, tu su se izdešavale jako ružne stvari tako da, ko god provede neko vrijeme tu, ponese sa sobom neki vid negativnosti, ulazi u jedan začarani krug i priziva na sebe i svoje ukućane nesreću. Mrtvi traže žrtve – kaže Lea.

Svaku sezonu ovog popularnog šoua obilježile su tragedije i priče o utvarama i prokletstvima. U sezoni od 2015. ukućani su se žalili na neobičnu buku. Neki su tvrdili da viđaju duhove te da ih proganjaju vampiri.

– Već se danima čudno osjećam i ne mogu spavati od nelagode. Samo se vrtim u krevetu. Nešto se čuje – žalio se Rade (55) sinovima Miki i Gibi (23). Glavu obitelji toliko muče zvukovi za koje ni ne zna odakle dolaze da je sve oko sebe uvjerio da im noću dolaze vampiri. S njim se djelomično slaže i Steffani Banić (20). Prije nego što je preksinoć dobrovoljno napustila BB kuću, Splićanka se stanarima povjerila da je već neko vrijeme muči nesanica zbog čudne buke iz susjedstva. Kad je i uspjela zaspati, često je imala noćne more.

– Koja je ovo luda kuća. Sanjam da me siluju, čudno se osjećam, ne mogu da spavam, čujem neke čudne zvukove – izjavila je svojevremeno Steffani Banić, učesnica Velikog brata.

Navodno je čak i legendarna baba Vanga, pokojna bugarska slijepa proročica, svojedobno izjavila da je Košutnjak vražje igralište i izvor brojnih nesreća.

 

Crnogorski muzičar Danijel Alibabić i sarajevski glumac Dragan Marinković  poslije sudjelovanja u prvom srpskom “VIP Big Brotheru” su se žalili da su mjesecima imali noćne more od života na Košutnjaku.

Bilo kako bilo, mnogi su vjerovali da će nesreće prestati s rušenjem kuće i neodržavanjem šoua, međutim, tragedija u kojoj je početkom septembra u 47. godini smrtno stradao reper Gru – sluti na crno.

– To se mjesto mora duhovno pročistiti, a mrtvi napokon ostaviti na miru. Tad će i svi ostali stanari konačno odahnuti. Ovako, neka se dobru ne nadaju – savjetuje Nina Zuko, majstor za proricanje iz karti.

 Operacija Trijumf: Ni njima nisu cvjetale ruže

U novembru 2008. učesnicima “Operacije trijumf” Danijelu Pavloviću i Džorđu Gogovu umrli su djedovi, a mjesec dana nakon toga članici žirija, Marini Tucaković, iznenada je preminuo sin Miloš Radulović star samo 24 godine. Učesnica istog realityja, tada 20-godišnja Milica Majstorović,  pokušala se ubiti – navodno zbog prevelikog tereta slave, nesretne ljubavi i depresije koja ih je pratila. Adnan Babajić, pobjednik šoua “Operacija trijumf”, imao je saobraćajnu nesreću, a dva dana pred zakazanu svadbu, preminula mu je majka.

 Slavenka Polojac, tumač karti: Jako loša energija!

Gru je glazbenik koji je obilježio moju mladost, ne samo on nego sva muzika koja je nastajala devedesetih. Što se tiče njegovog privatnog života, po mojim kartama zaista je imao skladan brak, u kojem je bio jedan mir i zadovoljstvo, podrška jedno drugome. Predodređeno  mu je da bude osoba na javnoj sceni. I mogao je još i više. Nove aktivnosti su mu  predstojale, ali… sudbina.

Što se tiče nekakve negativnosti, ona je postojala ali ju je njegova pozitivna energija nastojala maknuti od njega samoga. Čovjek je bio prepun pozitive, dobrodušan, i time je zračio. Ta negativna energija bilo u kojem obliku da je postojala, kočila je njegov poslovni uspjeh koji je trebao biti puno veći.

 

U vezi kuće u kojoj su boravili, kako Gru tako i ostali učesnici, u njoj je vladala jako loša energija koja je vodila ka nesretnim slučajevima, povredama iznenadnim, agresivnom ponašanju i slično. Prokletstvo i slične pojmove ja u mojim kartama ne mogu vidjeti, ali tu negativnu energiju – da.

 Kada Radetinac, parapsiholog i vidovnjak

Osim što sam već rekla da je kuća na Košutnjaku sagrađena na groblju, mnogi ne znaju da su upravo ispod te kuće sahranjene dvije bebe, blizanke. Rođena ih je majka sahranila. Bila je beskućnica, nije znala šta i kud sa djecom. Na tom mjestu ništa dobro nikoga ne može “strefiti”. Ja sam pola svog života živjela u Beogradu, vjerujte da starosjedioci koji znaju mnogo toga, tim mjestom uopšte ne prolaze.

Tragedija Goge Sekulić

U VIP prvoj sezoni Velikog brata iz 2007. godine, za naklonost publike i nagradu od 50.000 eura borile su se 30 dana poznate ličnosti. Među njima je bila i pjevačica Goga Sekulić.

Pet godina kasnije, samo dva mjeseca nakon što je izgovorila sudbonosno „da“, Goga je doživjela vjerovatno najtužniji dan u svom životu – njen suprug Igor Ramović preminuo je u 41. godini života od posljedica raka debelog crijeva.

 Samoubistvo kćerke Milića Vukašinovića

Među učesnicima VIP Velikog brata našli su se svojevremeno i legendarni muzičar Milić Vukašinovi te folker Era Ojdanić. Nekoliko godina poslije, Era je optužen za seksualno nasilje i zlostavljanje, za ucjene, napastvovanja, uhođenje i primoravanja na seks maloljetnica.

Kćerka Milića Vukašinovića, Maja Avdibegović, izvršila je samoubistvo u sarajevskom naselju Jezero u julu 2018. godine.

 Nina Zuko: Košutnjak treba hram ili hajr česmu!

To mjesto je sjedište zla! Mogli smo upratiti i da svaki put kad krenu ti rijalitiji, umre neko poznat. Sinan Sakić je tako nastradao, pa Šaban Šaulić. i Divna Karleuša, majka pjevačice Jelene Karleuše, umrla je mlada od raka pluća, a prisjetimo se, bla je u Velikom bratu. Te rijalitije treba zabraniti, a mjesto duhovno pročistiti i na njemu izgraditi neki hram ili hajr česmu. A kako čujem, beogradske vlasti tu žele sagraditi neki dom zua djecu. Samo mogu reći, jadna ta djeca. Biće pune ludnice i mrtvačnice…

Ljiljana Smiljanić, beogradska astrologinja: Tragedije su se mogle izbjeći

Svaki čovjek nosi u sebi po rođenju dio naslijeđa, loše karme.Porodična prokletstva. Kad se sve te energije loše udruže i nađu na jednom mjestu, a to je bio slučaj kod svih učesnika Velikog brata, plus loša energija kuće i mejsta na kome je kuća sagrađena, šta se drugo moglo očekivati.

U lošem okruženju, bombardovani vlastitim i tuđim lošim silama, oni su dosta vremena proveli zajedno. Da nisu, nosili bi u sebi, svako svoje breme i vjerovatno nikad ne bi digli ruku ni na sebe ni na druge.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €