Druga strana spasioca: Ne izvlačite druge svojom energijom!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Briga, podršku i željenje samo najboljeg za blisku osobu, zar je to loše? Zar je loše voljeti, podržavati, usmjeravati, pomagati, brinuti, misliti o njoj? Je li to loše?!

Nije loše, samo ako to radite po želji drugog, i ako je njegova energija, njegova težnja veća od vaše.

Ako je naprotiv, vaša energija u tom procesu mnogo puta veća, vi potičete, nagovarate, bodrite, kontrolirate, uvjeravate tog drugog (muža, brata, oca, majku, blisku prijateljicu, odraslog sina ili punoljetnu kćer) da je vrlo potrebno da se brine o svom zdravlju, da smršavi, da muž ostavi alkohol, stekne visoko obrazovanje, da se bavi sportom, preseli, nađe drugi posao, da promijeni svoj život, i vi ulažete, ulažete, ulažete …

A vaši bliski čine vam uslugu tako što to rade za sebe …

Svi ste vi u zamci!

Sjetite se u školi, učitelji su vam govorili: “To tebi treba! Uči, trudi se! Tebi treba!”

{adselite}Kome je potrebno? Osjeća li dijete, tinejdžer, da treba učiti? Ne. I kome to treba? Učiteljima, predavačima, roditeljima – spasiteljima “potražiteljima” svih vrsta. U tome nema energije želje samog djeteta. Njegove potrebe su potpuno drugačije, ali nisu u učenju.

Ako je to što radite za voljenu osobu, vama potrebnije nego njoj, vi niste podrška na koju se može osloniti, već spasitelj, taj koji vuče drugog svojom energijom.

Spasitelj je onaj koji vuče drugog svojom energijom.

Spašavanje je neophodno i važno! Kada je kuća u plamenu, i treba iznijeti ljude bez daha. Kada su ljudi bespomoćni i ne mogu sami sebi pomoći. Kada su nepokretni, u napadu astme, u teškom trovanju od alkohola, pod utjecajem droga, dave se u rijeci, imaju prometnu nesreću, nalaze se pod ruševinama. U momentu kada je čovjeku zaista treba pomoć i ne može osloniti na samog sebe.

U svim drugim slučajevima, za spasenje je odgovoran sam čovjek. I most ka svom snu on mora izgraditi vlastitom energijom.

Pomoći, podržati, posavjetovati! Ali tako da vaša pomoć i podrška bude dvadeset posto od toga što sam čovjek radi u tom pravcu. On nema snage, energije, želje da ide po tom svijetlom putu, koji vi vidite za njega, a možda to i nije njegov put. A ako postoji bar neka želja i vlastita energija, neka je uloži toliko koliko može, postupno izgrađujući svoj most prema svijetloj budućnosti.

Ako ste vi glavno uporište tog mosta, najzainteresiranija osoba u tome, da bi taj izuzetan čovjek sve uspio (da bi muž prestao piti, sin otišao na fakultet, kćer završila fakultet, prijateljica našla odgovarajući posao, majka brinula o zdravlju, otac dobio unaprijeđenje, brat realizirao svoj talent), tada riskirate da izvlačite mnoge, praktično sve, i potpuno ste odgovorni za uspjeh cijelog poduhvata.

Pored toga, postoji veliki rizik da čovjek, čiju ste sreću tako revnosno željeli, jednog dana će vas poslati u pakao sa svom vašom iskrenom podrškom i jasnom vizijom njegove sretne sudbine. I sva vaša snaga, energija, vrijeme će biti bačeni, pogaženi i obezvrijeđeni.

Nikakve zahvalnosti, kojoj ste se duboko u duši nadali, nećete dobiti. Ni ljubavi, ni priznanje. Samo duboko osjećanje uvrijeđenosti, razočaranja i osjećaja vlastite gluposti i iskorištenosti – to je ono što ostaje kod heroja spasioca, koji je u dobroj namjeri vezao sebi omču zbog te osobe, želeći najbolje za svoje voljene i bliske.

Uzmite za orijentir formulu: “20 + 80”, gdje su 80% – vlastiti napori čovjeka, a 20% – vaša pomoć i podrška.

Kada sam bila upraviteljica društvene organizacije koja se bavila pomoći siročadima i siromašnim obiteljima, mudri donatori (sponzorske organizacije koje su davale volonterskim organizacijama kao što je naša novac za realizaciju socijalnih projekata), davali su samo 20% od potrebnog proračuna našeg projekta.

 

“Sviđa li ti se ideja, želiš li je realizirati, vjeruješ li u nju? Tada uloži energiju, financije, traži još izvora, snalazi se, radi! I mi ćemo podržati. Zašto ne podržati, ako čovjek sam radi mnogo za realizaciju svog sna?! “

Između potpore i nametanja, diktiranja svojih uvjeta, kontrole i pritisaka – tanka je linija.

Spasitelji su često “diktatori ispravnog života”, progonitelji za sirote spašene, pretvaraju ih u žrtvu svojih ambicija.

Prije nego što spašavate nekoga, zapitajte se: “Kome to treba? Tko je glavna zainteresirana osoba da se sve to dogodi?”

Hoće li moj muž prestati piti, žena naći posao, majka brinuti o zdravlju, sestra smršavjeti, i brat izaći iz dugova? Mašta li vaš sin da ode na sveučilište, a kćer da učiti engleski? Je li potreban novi posao vašoj prijateljici ili je sretna na ovom starom?

Najvažnije je da identificirajte znak – ulaže li sam čovjek sebe u sve to?

Spasitelj može postati “podržavatelj” ako kao odrasla osoba da ruku djetetu koji ide uskim rubnjakom:

“Želiš ići, imaš li interes za to, sviđa li ti se to? Evo ti moja ruka! Podržat ću te!”

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €