Ako želite snagu, zagrlite hrast, posijecite ga i doživjet ćete nesreću!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Zbog veličanstvenog izgleda, hrast je oduvijek pobuđivao strahopoštovanje, smatran je svetim drvetom u mnogim mitologijama, simbolizira dugovječnost, čvrstoću, moć i grandioznost i u duhovnom i u materijalnom smislu.

Hrast je sveto drvo Druida. Kruna od hrastovog lišća davana je kao nagrada za spasenje tuđeg života i za pobjedu na Pitijskim igrama. Hebreji su ga smatrali božanskom prisutnošću na zemlji i zavjetnim drvetom, a kršćanske tradicije smatraju da je hrast simbol Isusa Krista kao snage u nevolji i kreposti u vjeri i vrlini.

Oboriti zdrav hrast vjerovalo se da donosi nesreću. Ko želi da osnaži svoju vitalnu energiju dovoljno je da zagrli hrastovo drvo.

Vjeruje se da u šupljim hrastovim stablima svoj dom savijaju patuljci i vile, a to je navodno i najomiljenije sklonište vilinske nimfe Dryade, koja u hrastu spravlja ljubavne čarolije.

Još je aktuelno vjerovanje da u maju/svibnju, između Velike i Male gospe, treba sakupljati hrastovo lišće koje navodno pruža zaštitu od svih nevolja, a imela (Viscum album) koja raste na hrastu koristi se u narodnoj medicini, jer navodno sprječava epilepsiju.

Čaj od 15 grama hrastove imele s četiri litra vina kuhanog 10 minuta, navidno liječi živčanu rastrojenost, kronične grčeve i uzetost, a svježe hrastovo lišće oslobađa od zlih čina.

Odvar mlade hrastove kore (40 grama na četvrt litra vode pola sata kuhati) koristi se za grgotanje kod upale grla, oteklih vratnih žlijezda i protiv promuklosti i gušavosti, a kafa od hrastovog žira navodno je lijek za malokrvnost, malaksalost, nervozu, besanicu, kostobolju, rahitis, umnu rastrojenost, protiv guka (škrofula) i curenja iz ušiju.

Nošenjem hrastovog lista u šeširu, navodno se sprječavalo izbijanje žuljeva na nogama i anuliranje umora prilikom dugi pješačenja.

Sanjati hrast zelen i velik – sretan i dug život; posjeći hrast u snu – neuspjeh; hrastova šuma – iznenadna dobit, bogatstvo, blagostanje…

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €